Blog jubilado de Paco Ros

Fue bonito mientras duró

Blocs comercials

Posted by Paco Ros en 14 \14\UTC agosto \14\UTC 2005

Bona observació la que reflexen des de microsiervos: Si els blocs comencen a comptar amb una forta component empresarial/comercial, Ens podem refiar de les seves opinions?

Evidentment no. Però això ja ho sabiem. M’ho va explicar na Bel una vegada. Hi ha dos tipus de blocs: els personals, aquells que simplement reflexen l’opinió d’aquell que hi escriu i els corporatius que són una finestra idònia perquè l’empresa mostri als seus potencials clients com funcionen i lo bé que saben fer les coses.

Está clar que l’esperit d’aquests nous blocs amb estil personal és similar a l’esperit d’un diari electrònic: Et mostren articles amb una càrrega més o menys forta d’opinió que s’ha d’agafar amb pinces. Ja es sap que els mitjans de comunicació tradicionals estan subjectes a interessos de tercers i que les notícies sensibles es poden enfocar de moltes maneres, dient el mateix, segons el mitjà.

Així, doncs. Ens podem refiar d’ells? Jo crec que no. Però es que tampoc és l’objectiu refiar-se’n, és estar informat i prou. No trobau?

Anuncios

2 comentarios to “Blocs comercials”

  1. Benjamí said

    I encara hi ha un altre nivell, més enllà de la publicitat, una capa més, que fa no refiar-me de molts llocs: les subvencions. Aquí (PDF) surten les d’un parell de llocs coneguts.

  2. bel said

    Igual que hi ha persones a que t’interessen més, productes que els hi dones més atenció i institucions amb les que tens millor “feeling” que les altres, o mitjans de comunicació més propers segons els teus interessos, també hi haurà blocs tant personals com corporatius que t’interessaran més o menys. Tot dependrà de la seva filosofia i cultura corporativa, temes relacionats amb la comunicació corporativa i responsabilitat social.
    Al cap i a la fi les empreses són com les persones. N’hi ha amb les que confies i n’hi ha que no. N’hi ha que te sorprenen i n’hi ha que te decepcionen. A algunes els hi ets fidel i amb altres t’interessa provar coses noves. Algunes voldries que mai no canviassin i altres desitjaries que evolucionassin. Els blocs corporatius al cap i a la fi són o haurien de ser, com un reflex de la seva personalitat reflectit en la seva cultura, filosofia, innovació, creativitat i responsabilitat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: