Nature Grill
Posted by Paco Ros en 16 \16\+01:00 mayo \16\+01:00 2005
Avui m’he animat a començar aquesta secció després de fer una xerrada amb en Benjamí i na Bel on comentavem lo bo que seria tenir un RSS amb els restaurants de Mallorca.
No som una persona de paladar refinat i, els que em llegiu, sabeu que normalment acostum a parlar d’aparells electrònics, programari lliure i a polemitzar una mica sobre algunes decissions controvertides que prenen els nostres polítics.
Tot i això, som molt aficionat a anar de restaurant en restaurant quan la meva butxaca m’ho permet i, per més que m’agrada un lloc, si el repeteixo és per casualitat, ja que m’agrada molt anar provant coses noves.
El restaurant que ocupa aquesta entrada i que inaugura la meva nova secció «Bon Appetite» és el Nature Grill que es troba al Festival Park. Per si algú no hi sap anar, jo hi vaig per l’autopista d’Inca prenent la primera sortida de Santa Maria. Desprès es volta a la dreta i, en arribar a la rotonda, a l’esquerra i tot recte. No té pèrdua.
Acabo de dir que no sol repetir un restaurant, però aquest és un dels que repeteixo sovint. De fet, no seria gens extrany que m’hi trobassiu un divendres sopant, com em va passar divendres passat amb en David i per aquest motiu he decidit dedicar-li aquest primer «Bon Appetit».
Per ventura el plat més sol·licitat és el rellom a la pedra. Consisteix en una peça de rellom de vadella que el cambrer fileteja cuidadosament a la taula quasi cru i en una pedra ben calenta que es posa al centre de la taula perquè els comensals coguin els filets al seu gust.
No obstant, el rellom a la pedra no és el meu plat habitual. El meu plat habitual és la broqueta de rellom de vadella amb «bacon». Es pot demanar acompanyada de patates fregides o ensalada i és un dels plats més econòmics de la carta tot i tenir unes dimensions considerables i un poder calorífic encara més considerable.
Normalment, es serveix un entrant de coca de verdura, encara que divendres passat ens varen dur un saltejat de marisc. També duen una cisella de pa torrat, tomàtigues, oli i olives, per anar fent boca. Després ve el beure, el plat o plats triats i les postres, el café i la copa. Lo típic a qualsevol restaurant :-)
La carn es sol acompanyar d’un surtit de salses. Un temps posaven «guacamole», «ximixurri» i «pico de gallo». Però ara han canviat i hi posen all i oli, una salsa de tomàtiga picant, una salsa amb textura de mahonesa que encara no he desxifrat :-) i el mateix «pico de gallo». Lo meu és l’all i oli, per posar damunt el pa torrat i acompanyar les olives :-)
Per beure tenen una petita varietat de vins negres, rosats i, crec que algun blanc. els rosats són els típics rosats de supemercat: Mateus, Lancers, Lambrusco.. encara que també tenen alguna botella de Macià Batle en negre i rosat. Els negres tampoc són res fora del normal: «Marqués de Cáceres», el Macià Batle esmenat, el vi de la casa i algun més.
La carta de vins és realment cara. No fa gaire faig tastar un Rosat de rosa d’en Jaume Mesquida, també car, però molt agradable – ja vos contaré un altre dia a on – Així que acostum a demanar el vi negre de la casa. Es diu «Vizconde de Ayala» i no és gaire bo, però tampoc s’ha d’escupir per terra :-D. Abans en posaven un «Don Jacobo» que m’agradava més. Ambdós són criances de La Rioja.
Així, doncs, si algun de vosaltres vol anar al Nature Grill del Festival Park, a menjar un poc de pa torrat, una broqueta de rellom amb «bacon», una botella de «Vizconde de Ayala crianza», un poc d’aigua, un cafè i una copa d’herbes dolces amb gel hauria de saber que el sopar li costarà aproximadament 15¤. Una relació qualitat – preu excepcional ;-)
Si hi anau, esper que m’ho faceu saber i, per descomptat, estic esperant els vostres suggeriments sobre llocs de bona cuina.
Fins a la pròxima.
Xisco said
Per quan dius que hi tenim taula reservada? ;-)
guillem said
Ho haurem de provar :-)
Aquest tipus de menjar m’ha recordat el Rodeo Grill de la zona del Mercat de l’Olivar, també està molt bé ;-)
A veure… suggerència de quantitat bona però qualitat excepcional: el restaurant japonès tradicional Hanaita, a la zona del Mercat de Santa Catalina. Peix fresc no, peix VIU!
I si tires més cap al mallorquí típic (com mon pare, en general no hi ha forma de dur-lo a un japonès O:-) prova es Molí d’en Pau, a Sineu, a la sortida que va cap a Maria. Has de tastar les delicadeses, i els carbassons farcits de marisc. El cuiner és un geni fent gelats, també.
Llocs de Palma que tenc pendents de provar: Babushka (cuina russa) i Svaria Pannan (cuina sueca).
P.S.: Tanta informàtica, tanta telecomunicació i tanta mandanga i al final ens farem d’or amb la gastronomia. Ja ho veig, d’aquí a 10 anys els restaurants només somiaran tenir dos o tres pingus a la «Guia BULMA 2015» ;-P
David Martín :: Suki_ :: said
La verdad es que me quedé con las ganas de volver, para probar tu recomendación. Si de paso lo hacemos un día juntos, pues mejor que mejor. :)
Miquel said
La darrera vegada que vaig estar per Mallorca hi vaig anar a menjar la carn a la pedra, totalment recomenable, i que ho va esser de bo!
De segur que hi tornare qualque altre pic.
Pau Rul·lan Ferragut said
Per la propera junta directiva? :D
Bel said
Pega una ullada a això. Segur que és aplicable i és obert!
http://getoutfoxed.com/
PD: no he pogut sindicar el teu feed.
Tony .-WaChoWsKi-. said
El menú que comimos David y yo, era penoso, se nos caia la baba de ver a los demás. Por lo menos por mi parte aunque David no se queje
Paco said
Uf! Quin èxit! Està vist que lo meu no és la informàtica, sino la gastronomia :-D
Al #1 Podem fer alguna KDD especial i empalmar un cine :-)
Al #2. No te pensis que m’he oblidat dels japonesos! Els hi dedicaré una entrada al seu moment. El primer té molts de números de ser el del carrar Caro, el Wasabi – «Sushi Bar and Restaurant» :-) I sí, diuen que el Hanaita és excepcional.
Quant al Molí d’en Pau, el conec. Hi he anat 8 o 10 vegades, però ara ja fa anys que no hi vaig. Per ventura hi haurem de fer un bot un dia :-)
Al #6. Sí, ho tenc a la TO-DO List :-). Per sindicar el meu bloc, basta afegir http://www.pacoros.net/feed/ al teu agregador. Si fas servir Firefox, també ho tens abaix a la dreta :-). Per cert, molt interessant la teva pàgina ;-)
Al #7 Ya os lo dije… La brocheta es el plato estrella y tiene una relación calidad – precio inmejorable, aunque el solomillo a la piedra está fenomenal – caro, esos sí.
Bel said
Ara si,
feia «copy link» i me copiava massa coses. Ara ja he pogut!
Gràcies.